voor diT najaar

Veggie Appetizers

Ingrediënten
voor 1 persoon
3 kleine zachte tortilla’s
9 broccoli-kaas nuggets
6 blaadjes kropsla
½ avocado
½ limoen
50 g mais
50 g rode ui
50 ml appelciderazijn
250 ml water
30 ml ranchdressing

Bereidingswijze
❶ Snijd de uien in ringen en doe deze samen met de azijn in een kom of schaal. Laat ongeveer 15 minuten staan zodat de rode uienringen ingemaakt worden.
❷ Pluk en was de kropsla, verwijder het vruchtvlees van de avocado en snijd deze in dunne plakjes, snijd de limoen in partjes, giet de mais af en spoel om voor gebruik.
❸ Verwarm de frituurpan voor op 180 °C en bak de broccoli-kaas nuggets 3 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
❹ Verwarm de zachte tortilla’s aan weerszijden 10-15 seconden in een hete pan of 30 seconden in een voorverwarmde oven op 180 °C.
❺ Verdeel de blaadjes kropsla, plakjes avocado, ingemaakte rode ui, mais en broccoli-kaas nuggets over de tortilla’s en garneer met ranchdressing.
❻ Serveer de taco’s met broccoli-kaas nuggets direct.

Tip! Serveer de taco’s met broccoli-kaas nuggets met uienringen voor een leuke variatie en het ultieme vrijdagmiddaggevoel!

Taco’s met crispy broccoli-kaas nuggets voor tijdens de lunch! Geniet van een zachte wrap gevuld met knapperige nuggets, kropsla, mais, ingemaakte rode ui, avocado en ranchdressing!

LUNCH

Taco’s met broccoli-kaas nuggets

Ingrediënten
voor 1 persoon
3 appel ringen
10 g kaneel
40 g kristalsuiker
75 g zure room
1 ml vanille-extract

Bereidingswijze
❶ Meng de zure room met het vanille-extract en zet het mengsel afgedekt in de koelkast tot later gebruik.
❷ Doe de kaneel en de kristalsuiker in een diep bord of ondiepe kom en roer het geheel door elkaar zodat kaneelsuiker ontstaat.
❸ Verwarm de frituurpan voor op 180 °C en bak de appel ringen 3-4 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn.
❹ Haal de gefrituurde appel ringen direct door de kaneelsuiker en serveer met zure vanilleroom.

Tip! Serveer de fried apple pie met roomijs en vanillesaus voor het klassieke appeltaart gevoel!

Klassieke appeltaart met een twist: fried apple pie! Wij steken de oer-Hollandse appeltaart in een nieuw jasje met ingrediënten van eigen bodem. Alle herkenbare appeltaartsmaken komen voorbij: kaneel, suiker en warme appel, mét bijbehorend toefje slagroom in de vorm van zoetzure room om in te dippen.

SNACK

Fried apple pie met appel ringen

Ingrediënten
Voor 1 portie 
(om te delen met 
2 personen)
225 g zoete aardappelfriet
25 g Parmezaanse kaas
25 g panko
5 g krulpeterselie
60 ml truffelmayonaise

Bereidingswijze
❶ Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze samen met de panko in een kom. Zet apart tot later gebruik.
❷ Verwarm de frituurpan voor op 175 °C en bak de zoete aardappelfrietjes 2 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
❸ Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het Parmezaan-pankomengsel over de friet en zet het geheel nog 5 minuten onder de grill zodat de Parmezaan smelt en de panko knapperig wordt. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof en verdeel deze over de loaded fries.
❹ Verplaats de zoete aardappelfriet naar een groot bord en serveer met truffelmayonaise.

Tijdens een avondje uit mogen frietjes niet ontbreken. Wij steken het klassieke patatje mayo in een nieuw jasje! Knapperige zoete aardappel frietjes met een topping van krokant gebakken Parmezaanse kaas, broodkruimels en gefrituurde peterselie, geserveerd met truffelmayo.

VOORGERECHT

Loaded veggie fries

Ingrediënten
voor 1 persoon
5 breaded mushrooms
1 ei
75 g polenta ofwel maisgriesmeel
15 g Parmezaanse kaas +
evt. extra als garnering
175 g cherrytomaten aan tros
15 g boter
375 ml groentebouillon
5 ml balsamico
1 scheutje olijfolie
2 ml extra vierge olijfolie
30 ml witte wijnazijn
3 g gedroogde tijm
zout en peper

Bereidingswijze
❶ Breng de groentebouillon aan de kook en voeg hier zout en een scheutje olijfolie aan toe. Draai vervolgens het vuur laag en roer met behulp van een garde de polentakorrels er beetje bij beetje bij. Blijf nog 2-3 minuten roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het geheel nog 30 minuten pruttelen op laag vuur totdat de polenta de zijkanten van de pan loslaat. Voeg de boter, gedroogde tijm en Parmezaanse kaas toe er roer tot een romige pap. Proef en breng het geheel op smaak met zout en peper.
❷ Verwarm de oven voor op 225 °C en verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de balsamico en de helft van de extra vierge olijfolie over de tomaten en rooster deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
❸ Breng ruim water met witte wijnazijn aan de kook in een steelpan. Maak, wanneer het water kookt, een draaikolk in het water met de achterkant van een houten lepel en breek hier vervolgens een ei in. Zet het vuur laag en gaar de eieren 3 minuten in het water. Verplaats ze daarna naar een kom met ijswater om verder garen te voorkomen.
❹ Verwarm de frituurpan voor op 180 °C en bak de breaded mushrooms 4-5 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn.
❺ Verdeel de polenta over het bord en garneer met de breaded mushrooms, geroosterde cherrytomaten en ingedikte balsamico en een gepocheerd ei. Giet hier tenslotte de overgebleven extra vierge olijfolie over en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Een verwarmend najaarsgerecht: polenta met geroosterde tomaten, breaded mushrooms en een gepocheerd eitje. Als in de herfst het buiten weer kouder wordt, is dit comfort food alles wat uw gasten nodig hebben!

HOOFDGERECHT

Ingrediënten
snacks
- breaded garlic mushrooms
- breaded mushrooms
- broccoli-kaas nuggets
- honey glazed parsnip
- natural beer battered onion rings
- breaded onion rings

sriracha mayonaise
4 el (80 ml) mayonaise
1,5 tl (6 ml) srirachasaus

ranchdipsaus
2 el (40 ml) mayonaise
2 el (40 ml) zure room
¼ tl (0,25 g) uienpoeder
¼ tl (0,25 g) knoflookpoeder
2 tl (4 g) gedroogde bieslook
2 tl (4 g) verse krulpeterselie
1 el (15 ml) citroensap
zout en peper

guacamole
1 avocado
3 cherrytomaten, fijngesneden
½ (20 g) sjalot, fijngesneden
5 g verse koriander, fijngesneden
¼ tl (0,25 g) gedroogde chillivlokken
zout en peper

cheddar-jalapeño kaasdip
1 jalapeño, fijngesneden
100 g cheddar kaas
25 g zure room

overige sausjes
- ketchup
- sweet chillisaus
- aioli

Bereidingswijze
❶ Meng voor de sriracha mayonaise de mayonaise met de srirachasaus.
❷ Doe voor de ranchdip de zure room, mayonaise en citroensap in een kom en roer het geheel goed door. Voeg hier het uienpoeder, knoflookpoeder, de gedroogde bieslook en fijngehakte peterselie aan toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
❸ Prak de avocado met behulp van een vork in een kom en voeg hier de fijngesneden cherrytomaten, sjalot en koriander en gedroogde chilivlokken aan toe. Roer de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
❹ Bereid de snacks volgens de instructies op de verpakking.
❺ Smelt terwijl de snacks in de frituur zitten voor de cheddar-jalapeño kaasdip de cheddar in de magnetron op laag vermogen, roer na 20 seconden door de kaas en herhaal deze stap totdat de kaas helemaal gesmolten is. Roer de zure room en fijngesneden jalapeño door de gesmolten cheddarkaas.
❻ Verdeel de sausjes en snacks over de houten plank en serveer direct.

Haute frituur met alle sausjes die u maar kunt bedenken, ze komen allemaal voorbij: klassiekers en creatieve nieuwkomers om uw favoriete snack in te dippen! Tip: ook lekker met zoete aardappelfrietjes!


SHARING PLATTER

Haute frituur

voor diT najaar

Veggie Appetizers

Tip! Serveer de taco’s met broccoli-kaas nuggets met uienringen voor een leuke variatie en het ultieme vrijdagmiddaggevoel!

Bereidingswijze
❶ Snijd de uien in ringen en doe deze samen met de azijn in een kom of schaal. Laat ongeveer 15 minuten staan zodat de rode uienringen ingemaakt worden.
❷ Pluk en was de kropsla, verwijder het vruchtvlees van de avocado en snijd deze in dunne plakjes, snijd de limoen in partjes, giet de mais af en spoel om voor gebruik.
❸ Verwarm de frituurpan voor op 180 °C en bak de broccoli-kaas nuggets 3 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
❹ Verwarm de zachte tortilla’s aan weerszijden 10-15 seconden in een hete pan of 30 seconden in een voorverwarmde oven op 180 °C.
❺ Verdeel de blaadjes kropsla, plakjes avocado, ingemaakte rode ui, mais en broccoli-kaas nuggets over de tortilla’s en garneer met ranchdressing.
❻ Serveer de taco’s met broccoli-kaas nuggets direct.

Ingrediënten
voor 1 persoon
3 kleine zachte tortilla’s
9 broccoli-kaas nuggets
6 blaadjes kropsla
½ avocado
½ limoen
50 g mais
50 g rode ui
50 ml appelciderazijn
250 ml water
30 ml ranchdressing

Taco’s met crispy broccoli-kaas nuggets voor tijdens de lunch! Geniet van een zachte wrap gevuld met knapperige nuggets, kropsla, mais, ingemaakte rode ui, avocado en ranchdressing!

LUNCH

Taco’s met broccoli-kaas nuggets

Tip! Serveer de fried apple pie met roomijs en vanillesaus voor het klassieke appeltaart gevoel!

Bereidingswijze
❶ Meng de zure room met het vanille-extract en zet het mengsel afgedekt in de koelkast tot later gebruik.
❷ Doe de kaneel en de kristalsuiker in een diep bord of ondiepe kom en roer het geheel door elkaar zodat kaneelsuiker ontstaat.
❸ Verwarm de frituurpan voor op 180 °C en bak de appel ringen 3-4 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn.
❹ Haal de gefrituurde appel ringen direct door de kaneelsuiker en serveer met zure vanilleroom.

Ingrediënten
voor 1 persoon
3 appel ringen
10 g kaneel
40 g kristalsuiker
75 g zure room
1 ml vanille-extract

Klassieke appeltaart met een twist: fried apple pie! Wij steken de oer-Hollandse appeltaart in een nieuw jasje met ingrediënten van eigen bodem. Alle herkenbare appeltaartsmaken komen voorbij: kaneel, suiker en warme appel, mét bijbehorend toefje slagroom in de vorm van zoetzure room om in te dippen.

SNACK

Fried apple pie met appel ringen

Bereidingswijze
❶ Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze samen met de panko in een kom. Zet apart tot later gebruik.
❷ Verwarm de frituurpan voor op 175 °C en bak de zoete aardappelfrietjes 2 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
❸ Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het Parmezaan-pankomengsel over de friet en zet het geheel nog 5 minuten onder de grill zodat de Parmezaan smelt en de panko knapperig wordt. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof en verdeel deze over de loaded fries.
❹ Verplaats de zoete aardappelfriet naar een groot bord en serveer met truffelmayonaise.

Ingrediënten
Voor 1 portie 
(om te delen met 
2 personen)
225 g zoete aardappelfriet
25 g Parmezaanse kaas
25 g panko
5 g krulpeterselie
60 ml truffelmayonaise

Tijdens een avondje uit mogen frietjes niet ontbreken. Wij steken het klassieke patatje mayo in een nieuw jasje! Knapperige zoete aardappel frietjes met een topping van krokant gebakken Parmezaanse kaas, broodkruimels en gefrituurde peterselie, geserveerd met truffelmayo.

VOORGERECHT

Loaded veggie fries

Bereidingswijze
❶ Breng de groentebouillon aan de kook en voeg hier zout en een scheutje olijfolie aan toe. Draai vervolgens het vuur laag en roer met behulp van een garde de polentakorrels er beetje bij beetje bij. Blijf nog 2-3 minuten roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het geheel nog 30 minuten pruttelen op laag vuur totdat de polenta de zijkanten van de pan loslaat. Voeg de boter, gedroogde tijm en Parmezaanse kaas toe er roer tot een romige pap. Proef en breng het geheel op smaak met zout en peper.
❷ Verwarm de oven voor op 225 °C en verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de balsamico en de helft van de extra vierge olijfolie over de tomaten en rooster deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
❸ Breng ruim water met witte wijnazijn aan de kook in een steelpan. Maak, wanneer het water kookt, een draaikolk in het water met de achterkant van een houten lepel en breek hier vervolgens een ei in. Zet het vuur laag en gaar de eieren 3 minuten in het water. Verplaats ze daarna naar een kom met ijswater om verder garen te voorkomen.
❹ Verwarm de frituurpan voor op 180 °C en bak de breaded mushrooms 4-5 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn.
❺ Verdeel de polenta over het bord en garneer met de breaded mushrooms, geroosterde cherrytomaten en ingedikte balsamico en een gepocheerd ei. Giet hier tenslotte de overgebleven extra vierge olijfolie over en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Ingrediënten
voor 1 persoon
5 breaded mushrooms
1 ei
75 g polenta ofwel maisgriesmeel
15 g Parmezaanse kaas +
evt. extra als garnering
175 g cherrytomaten aan tros
15 g boter
375 ml groentebouillon
5 ml balsamico
1 scheutje olijfolie
2 ml extra vierge olijfolie
30 ml witte wijnazijn
3 g gedroogde tijm
zout en peper

Een verwarmend najaarsgerecht: polenta met geroosterde tomaten, breaded mushrooms en een gepocheerd eitje. Als in de herfst het buiten weer kouder wordt, is dit comfort food alles wat uw gasten nodig hebben!

HOOFDGERECHT

Bereidingswijze
❶ Meng voor de sriracha mayonaise de mayonaise met de srirachasaus.
❷ Doe voor de ranchdip de zure room, mayonaise en citroensap in een kom en roer het geheel goed door. Voeg hier het uienpoeder, knoflookpoeder, de gedroogde bieslook en fijngehakte peterselie aan toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
❸ Prak de avocado met behulp van een vork in een kom en voeg hier de fijngesneden cherrytomaten, sjalot en koriander en gedroogde chilivlokken aan toe. Roer de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
❹ Bereid de snacks volgens de instructies op de verpakking.
❺ Smelt terwijl de snacks in de frituur zitten voor de cheddar-jalapeño kaasdip de cheddar in de magnetron op laag vermogen, roer na 20 seconden door de kaas en herhaal deze stap totdat de kaas helemaal gesmolten is. Roer de zure room en fijngesneden jalapeño door de gesmolten cheddarkaas.
❻ Verdeel de sausjes en snacks over de houten plank en serveer direct.

Ingrediënten
snacks
- breaded garlic mushrooms
- breaded mushrooms
- broccoli-kaas nuggets
- honey glazed parsnip
- natural beer battered onion rings
- breaded onion rings

sriracha mayonaise
4 el (80 ml) mayonaise
1,5 tl (6 ml) srirachasaus

ranchdipsaus
2 el (40 ml) mayonaise
2 el (40 ml) zure room
¼ tl (0,25 g) uienpoeder
¼ tl (0,25 g) knoflookpoeder
2 tl (4 g) gedroogde bieslook
2 tl (4 g) verse krulpeterselie
1 el (15 ml) citroensap
zout en peper

guacamole
1 avocado
3 cherrytomaten, fijngesneden
½ (20 g) sjalot, fijngesneden
5 g verse koriander, fijngesneden
¼ tl (0,25 g) gedroogde chillivlokken
zout en peper

cheddar-jalapeño kaasdip
1 jalapeño, fijngesneden
100 g cheddar kaas
25 g zure room

overige sausjes
- ketchup
- sweet chillisaus
- aioli

Haute frituur met alle sausjes die u maar kunt bedenken, ze komen allemaal voorbij: klassiekers en creatieve nieuwkomers om uw favoriete snack in te dippen! Tip: ook lekker met zoete aardappelfrietjes!


SHARING PLATTER

Haute frituur